NECİP FAZIL İLKOKULU TARİHÇESİ

12.09.2023 126

Okulumuz 1978-1979 Eğitim-Öğretim yılında,  6-14 yaşındaki çocukların, ilköğretim mevzuatında öngörülen temel eğitimini vermeyi, İş-Teknik Eğitimi, Ev Ekonomisi ve bunların bünyesinde oluşturulan atölye dersleri aracılığıyla öğrencilere el becerisi kazandırmak ve mesleki eğitime yöneltmek ve her Türk çocuğuna iyi bir vatandaş olmak için gerekli bilgi, beceri, davranış alışkanlıkları kazandırmak; onu milli ahlak anlayışına uygun olarak yetiştirmek amacıyla ‘Bademlik İlkokulu’ olarak hizmete başlamıştır.

1978 yılında bademlik İlkokulu olarak açılmıştır. 20.12.1982 tarihinde ‘Doğuş Temel Eğitim Okulu’, 25.08.1983 tarihinde ‘Doğuş İlköğretim Okulu’ olarak adı değiştirilmiştir. İlimiz Milli Eğitim Gençlik ve Spor Müdürlüğü İl Danışma Kurulu  “Milli Eğitim Bakanlığına Bağlı Her Derecedeki Resmi ve Özel Öğretim Kurumlarına Ad Verme Yönetmeliği” gereğince toplanarak, 24/04/1986 Tarih ve 316/4730  Sayılı Oluru ile  Keçiören İlçesi “Doğuş İlköğretim Okulu” isminin yerine ”Necip Fazıl İlköğretim Okulu” olarak değiştirilmesini uygun görmüş; 03/09/1986 tarihinde de  okulumuzun adı ‘Necip Fazıl İlköğretim Okulu’ olarak değişmiştir. Okulumuz şu anki ismini Büyük Üstat, şair ve yazar Necip Fazıl Kısakürek’ten almıştır. Daha önce temel eğitim ve öğretim okulu olarak etkinlik gösteren okulumuz “İlköğretim Yasası” çerçevesinde 8 yıllık ilköğretim okulu haline dönüştürülmüştür. 6287 sayılı yasa ve Ankara Valiliğinin 04.06.2012 tarih ve100/41318 sayılı yazısı ile kurumumuz ilkokul+ortaokul birlikte olmuş ve Necip Fazıl İlkokulu ve Necip Fazıl Ortaokulu adını almıştır. Tam gün eğitim- öğretim yapan okulumuz 2008- 2009 Eğitim–Öğretim yılında, öğrenci mevcudunun artması sebebiyle ikili öğretim yapmaya başlamıştır.

Okul binasının yapımı özel idareye ait arsa üzerinde, tamamen Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yaptırılmıştır. Bina yapımında vatandaş katkısı olmamıştır.

Okulumuz A Blok binası: 3 katlı, 14 derslik, anasınıfı, kütüphane, rehberlik servisi, bilişim teknolojileri sınıfı, fen ve teknoloji laboratuarı, teknoloji ve tasarım sınıfı, görsel sanatlar sınıfı, çok amaçlı salondan oluşmakta ve kaloriferlidir.

Okulumuz B blok binası: 2 katlı, 9 derslikli olup, kaloriferlidir. Okulumuz binası içerisinde kablosuz internet bağlantısı mevcuttur.

2016 yılında okulumuz yeni yapılmıştır. Okulumuzda 28 derslik,3 anasınıfı dersliği, 1 fen bilimleri laboratuvarı,kütüphane, kantin, kafeterya, yemekhane, mescit, destek oda, toplantı salonu, oçes sınıfı mevcuttur.

Ankara Valiliğinin 28.07.2016 tarih ve 105-8037609 sayılı yazısı ile ilkokul ve ortaokul ayrılmış 2016 -2017 eğitim öğretim yılında yeni binasına taşınmış olup, bir müdür, üç müdür yardımcısı, üç rehber öğretmen, iki İngilizce, otuziki  sınıf, bir özel eğitim ve altı anasınıfı öğretmeni,1239 öğrencisi ile disiplinli bir ortamda ahlaklı, eğitimli, yurttaşlık bilincine sahip bireyler yetiştirme; çağdaş eğitim vermek amacıyla eğitim- öğretime devam etmektedir.